Webshop podrška

Prikaži kontakte i radno vrijeme centra:

Moja košarica 0

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Zaštita podataka

Ispis stranicePrikaži sve

Vaša privatnost nam je važna. Želimo da se kod nas osjećate sigurno te postupamo u skladu s tim i zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, posebno novoj europskoj Općoj uredbi o zaštiti podataka koja stupa na snagu 25. svibnja 2018. U nastavku Vas informiramo o tome u koje svrhe prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava. Naši informatički sustavi su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

Naziv i kontakt podaci voditelja obrade

Odgovornost za obradu osobnih podataka kupaca BAUHAUS-a snosi:

BAUHAUS-Zagreb k.d
Velimira Škorpika 27
10090, Zagreb
Tel: 0800 4411
E-pošta: zastita-podataka@bauhaus.hr

Kao kupac ili zaposlenik imate pravo dobiti informacije o postupanju s Vašim osobnim podacima i uputiti zahtjeve za ostvarenje Vaših prava.

Za osnovne informacije ili brze ispravke možete kontaktirati našu Službu za korisnike telefonom ili e-poštom. Za sva druga pitanja ili zahtjeve u svezi Vaših osobnih podataka, molimo kontaktirajte naše koordinatore za zaštitu podataka na adresi: zastita-podataka@bauhaus.hr.

Više detaljaManje detalja

Svrhe i pravna osnova obrade podataka

Možete biti sigurni: Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva, sklapanja i izvršenja ugovora i za vlastitu uporabu. Obrada se izvodi u skladu s EU Općom uredbom o zaštiti podataka i hrvatskim zakonima i propisima.

Vaše osobne podatke obrađujemo kada postavite neki upit, zatražite ponudu ili sklopite ugovor (kupnja, najam, usluge, posebno Svijeta Kupaonica i montaže, ProfiCard ugovor, online narudžbu, korisnički profil) u našem webshopu ili prodajnom centru. Ovisno o vrsti zahtjeva ili ugovora, radi se o sljedećim podacima:

 • Ime i prezime
 • Adresa
 • OIB
 • Adresa e-pošte
 • Broj telefona / faksa
 • Roba / usluga
 • Podaci ProfiCard kartice
 • Bankovni podaci

Ove podatke spremamo i obrađujemo u našim sustavima u svrhu sklapanja ili izvršenja ugovora s Vama, kao i za ostvarenje vlastitih legitimnih interesa za poboljšanje poslovanja. Podaci su dostupni djelatnicima kojima su nužni za obavljanje posla. Za sklapanje ugovora potrebni su minimalno ime, prezime i adresa. Kod kupnji u webshopu potrebni su dodatno e-adresa za potvrdu narudžbe i adresa dostave za isporuku Vaše narudžbe. Kod kupnji uz predočenje ProfiCard kartice, bilježimo broj kartice. Ovisno o načinu plaćanja, obrađujemo i bankovne podatke. Bez ovih podataka nije moguće ispunjenje ugovora.

Ako ste registrirani kupac (obrtnici, tvrtke, redovni kupci, ProfiCard korisnici) u našem sustavu blagajničkog poslovanja, Vaši podaci su pohranjeni u centralnu bazu kupaca i dostupni u svim prodajnim centrima i webshopu kako bismo Vam omogućili uplate po ponudama, izdavanje R1 računa i uporabu ProfiCard kartica. Ovisno o ugovorima i uslugama i drugi Vaši podaci mogu biti dostupni ili razmijenjeni u našim prodajnim centrima, webshopu i korisničkoj podršci.

Vođenje baze podataka BAUHAUS kupaca zasniva se na ostvarenju legitimnih interesa BAUHAUS-a i olakšava nam ispunjenje zakonskih obveza za točnost i prenosivost osobnih podataka. Pritom smo uzeli u obzir i Vaše interese, jer kroz razmjenu i dostupnost podataka u našim centrima i odjelima, omogućili smo Vam:

 • Reklamacije i povrate u svim našim centrima
 • Zamjenu robe u sklopu jamstva u svim našim centrima
 • Razne načine plaćanja u svim našim centrima
 • Rezervaciju i preuzimanje robe iz drugih prodajnih centara u svim centrima
 • Rezervaciju i preuzimanje robe iz webshop ponude u svim centrima
 • Povrat sredstava u svim prodajnim centrima
 • Naša korisnička podrška stoji Vam na raspolaganju za sve upite i reklamacije, kao i za informacije i savjete.

Online plaćanje u BAUHAUS.HR webshopu

Podaci Vaših kreditnih i debitnih kartica, koje unosite pri plaćanju u našem webshopu, ne zaprimaju se i ne obrađuju u našim sustavima. Obrada se odvija u sustavima i tehničkoj i zakonskoj odgovornosti našeg partnera za online naplatu, a mi dobivamo podatke o statusu transakcije. Platforma za online naplatu narudžbi sa BAUHAUS.HR Webshopa kreditnim i debitnim karticama je "WSpay™ WSpayForm", a davatelj usluge je:

Web Studio d.o.o.
Ćićarijska 10,
HR-51000 Rijeka
www.wspay.info

Prenosimo njihovu izjavu o unosu i prijenosu osobnih podataka Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSpay™ sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Dostava proizvoda naručenih u webshopu

Osobne podatke kontakt osobe za isporuku, tj. ime i prezime, adresu isporuke i broj telefona, koje smo dobili od Vas potvrdom narudžbe, dajemo našem partneru za logistiku kako bismo pripremili proizvode iz Vaše narudžbe i dostavili ih na adresu prema Vašem zahtjevu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti i kontaktirati Vas isključivo u svrhu isporuke pojedinačnih pošiljki. Poslovni partner za logistiku i dostavu je:

Gebrueder Weiss d.o.o.
Jankomir 25
HR-10000 Zagreb

Kolačići i web analitika

Na našem web mjestu upotrebljavamo kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga. Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala. Detaljne informacije o uporabi kolačića i web analitike na našem web mjestu možete pronaći na susjednoj kartici Uporaba kolačića, koja je sastavni dio ove izjave o zaštiti podataka. Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics u oblaku. Sukladno ugovoru s nama i svom članstvu u "Privacy shield" programu suradnje između EU i SAD Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i poduzima tehničke i organizacijske mjere zaštite. Davatelj usluge je:

Google LLC
1600 Amphitheatre Pkwy
Mountain View, California 94043

Korisnička podrška

Kako bismo našim kupcima i korisnicima pružili efikasniju podršku, koristimo, između ostalog, i software u oblaku za upravljanje korisničkim upitima tvrtke Zendesk Inc. iz Sjedinjenih Američkih Država, koja je sukladno ugovoru s BAUHAUS-om izvršitelj obrade podataka te postupa isključivo po našem nalogu i poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka sukladno svom članstvu u "Privacy shield" programu suradnje između EU i SAD. Ovisno o tome na koji način i na koju adresu e-pošte ste zatražili podršku, u Zendesk sustavima su spremljeni Vaša adresa e-pošte i sadržaji Vaših poruka. Davatelj usluge je:

Zendesk, Inc
1019 Market Street, 6th Floor
San Francisco, California 94103, USA

Registracija i otvaranje profila na BAUHAUS.HR web mjestu

Za registraciju su potrebni sljedeći osobni podaci: Ime i prezime, e-adresa i lozinka. Vlasnik profila može unijeti često korištene adrese ako to želi, kao i podatke potrebne za korištenje ProfiCard popusta u webshopu. Ovi podaci (osim lozinke) i povijest narudžbi u Vašem profilu, dostupni su djelatnicima BAUHAUS.HR Webshopa, ali ih ne koristimo ni u koju svrhu osim za obradu narudžbi koje napravite s tim profilom i za isporuku našeg Newslettera ako ste se za njega prijavili prilikom registracije ili kasnije.

Ako imate profil na nekoj od društvenih mreža Facebook, Google ili Twitter, možete povezati te profile sa BAUHAUS.HR profilom kako biste olakšali i ubrzali postupke prijave. BAUHAUS.HR Webshop nema pristup Vašim profilima i lozinkama na tim društvenim mrežama, niti njima dajemo Vaše osobne podatke pohranjene kod nas.

Vaš BAUHAUS.HR profil dostupan je sa interneta samo nakon prijave na BAUHAUS.HR web mjesto s točnim prijavnim podacima, tj. adresom registracije i lozinkom ili s nekim od povezanih profila društvenih mreža, molimo stoga da u skladu s dobrom praksom čuvate te podatke i koristite sigurne (složene) lozinke.

BAUHAUS.HR Newsletter i uporaba osobnih podataka za marketing

Vaše podatke koristimo samo za vlastiti marketing, Kako biste se prijavili za naš Newsletter dovoljno je samo dati nam adresu e-pošte na koju želite primati Newsletter. Obrada ovih podataka i isporuka newslettera zasniva se na ostvarenju legitimnih interesa BAUHAUS-a. U načelu, newsletter šaljemo korisnicima koji su se za njega prijavili, iznimno možemo poslati relevante informacije i napomene o promjenama u našem poslovanju i odnosu s Vama kao korisnikom naših usluga svim našim kupcima i registriranim korisnicima. U svakom trenutku možete odjaviti naš Newsletter sukladno uputama koje ćete dobiti e-poštom nakon prijave, kao i na svakom Newsletteru.

Za upravljanje prijavama i isporukama newslettera BAUHAUS koristi Mailchimp platformu i usluge tvrtke "The Rocket Science Group, LLC" iz Sjedinjenih Američkih Država, koja je sukladno ugovoru s BAUHAUS-om izvršitelj obrade te postupa isključivo po našem nalogu i poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka sukladno svom članstvu u "Privacy shield" programu suradnje između EU i SAD. Davatelj usluge je:

The Rocket Science Group LLC
675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 500
Atlanta, Georgia 30308, USA

Više detaljaManje detalja

Primatelji osobnih podataka

U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno ovrsti obrade, Vaše podatke dostavljamo sljedećim partnerima:

 • Dostavne službe, špediteri, poštanske službe
 • IT partneri u okviru podrške i održavanja softwarea
 • Davatelji softwareskih usluga u oblaku
 • Davatelji usluga naplate i banke
 • BAHAG AG i druga povezana poduzeća
 • Dobavljači i izvođači radova

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Vaše podatke čuvamo toliko dugo dok postoji svrha za čuvanje i obradu:

 • Ugovori i dokumentacija: 10 godina
 • Rezervacije i narudžbe: 2 godine
 • Pravna dokumentacija: 6 godina
 • Bankovni podaci ProfiCard korisnika: do raskida ugovora
 • Zahtjevi za odštetu: 10 godina

Ako za neku vrstu podataka, koji su potrebni za izvršenje kupoprodajnog ugovora, postoji porezna obveza, razdoblje čuvanja se proširuje na 10 godina i u tom razdoblju je obrada tih podataka ograničena. Razdoblje čuvanja počinje krajem kalendarske godine u kojoj je kupoprodajni ugovor ispunjen.

Prava ispitanika

Vezano na prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka, imate sljedeća prava koja smo Vam dužni osigurati:

 • Pravo na pristup
 • Pravo na ispravak
 • Pravo na brisanje
 • Pravo na ograničenje obrade
 • Prenosivost podataka
 • Pravo na prigovor
 • Podnošenje pritužbe nadzornom tijelu

Pravo na pristup

Imate pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci te ako se obrađuju, pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima osobnih podataka te ostala prava koja su gore navedena. Ako se podaci prenose i obrađuju izvan EU, imate pravo na informaciju o posebnim zaštitnim mjerama. Kada je to moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju.

Pravo na ispravak

Imate pravo ima pravo ishoditi od nas ispravak, bez nepotrebnog odgađanja, netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave

Pravo na prigovor

Ako se obrada osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo na temelju svoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na Vas. Ako uložite takav prigovor, nećemo više obrađivati Vaše osobne podatke, osim ako dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze interese, prava i slobode ispitanika ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva. 

Kontakti: kako možete ostvarivati svoja prava

Molimo kontaktirajte naše koordinatore za zaštitu podataka na adresi: zastita-podataka@bauhaus.hr.

Za osnovne informacije ili brze ispravke možete kontaktirati našu korisničku podršku telefonom na 0800 44 11 ili e-poštom na podrska@bauhaus.hr.

Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu s zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.

Više detaljaManje detalja

Dopune i izmjene

Ova izjava o zaštiti podataka može se povremeno mijenjati kako bi se uskladila s stvarnim stanjem i zakonskim propisima. Stoga Vam preporučujemo redovnu provjeru ovih uputa kako biste imali najnovije informacije. Izjava o uporabi kolačića na susjednoj kartici je sastavni dio ove izjave o zaštiti podataka.

Što su kolačići

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web mjestu.

Pomoću kolačića web mjesto pamti vaše radnje i postavke tijekom određenog razdoblja. Svaki put kada korisnik otvori neku stranicu, web poslužitelj može pročitati vrijednosti koje je ranije spremio u kolačićima.

Postoje razne vrste kolačića, a obično se razvrstavaju po trajanju, domeni kojoj pripadaju i namjeni:

 • Privremeni (sesijski) kolačići se brišu nakon što korisnik zatvori svoj preglednik. Trajni kolačići ostaju spremljeni na korisnikovom uređaju na određeno vrijeme.
 • Kolačići prve strane su postavljeni od strane poslužitelja domene koja je posjećena. Kolačići treće strane su postavljeni s domene različite od one koju je korisnik posjetio.
 • Prema namjeni kolačići mogu biti nužni ako potpomažu osnovne tehničke značajke web mjesta, funkcionalni za poboljšanje korisničkog iskustva, analitički za analizu uporabe stranica i marketinški za praćenje interesa pojedinog korisnika.
Više detaljaManje detalja

Kojim kolačićima se koristimo i u koje svrhe

Na našem web mjestu upotrebljavamo nužne kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i analitičkim kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga.

Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala.

Za detaljne informacije molimo otvorite popis kolačića.

VrstaKolačićiDomenaSvrha

Webshop značajke
(nužni trajni kolačići prve strane)

frontend
frontend_cid
bgdprnotice
bgdpranalytics

BAUHAUS_POSLOVNICA

.bauhaus.hr

Ovi kolačići omogućuju osnovne tehničke značajke naših stranica koje Vam osiguravaju pozitivno korisničko iskustvo.

Radi se o značajkama kao što su navigacija, popis nedavno pregledanih proizvoda, pamćenje proizvoda dodanih u košaricu, odabrane poslovnice i slično. Ovisno o tome koje značajke koristite, spremaju se na vrijeme od jednog dana do dvije godine.

Tražilica
(nužni trajni kolačići prve strane)
klevu_cat_klevu_14743745662884301
klevu_rcp_klevu_14743745662884301

.bauhaus.hr

Služe za pamćenje pojmova za pretraživanje i prikazanih rezultata i kategorija. Nužni su za funkcioniranje tražilice i traju do tjedan dana.

Za uslugu pretraživanja koristimo software u oblaku tvrtke Klevu. Klevu ne prikuplja osobne podatke.

Analytics
(analitički trajni kolačići prve strane)
_ga
_gali
_gat_UA-78246950-1
_gid
tagManagerEvent

.bauhaus.hr

Kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj naših stranica, koristimo Google Analytics software u oblaku za analizu posjećenosti i uporabe našeg web mjesta.

Iz podataka dobivenih pomoću analitičkih kolačića kreiramo statističke izvještaje o izvorima prometa (npr. korištene tražilice, verzije preglednika, vrste uređaja, razlučivosti zaslona isl.) te o posjećenosti pojedinih stranica i interesu za proizvode (npr. ukupan broj pregleda stranice, prosječno vrijeme pregledavanja, broj dodavanja u košaricu, broj kupnji isl.)

Kolačići su trajni (od jednog dana do dvije godine) i postavljeni s naše domene, prikupljaju podatke u anonimiziranom obliku i ne služe za identifikaciju pojedinog korisnika, a Google ih ne koristi i ne povezuje s podacima o aktivnostima korisnika na drugim web mjestima.

New Relic
(nužni privremeni kolačići treće strane)
JSESSIONID

.nr-data.net

Koristimo New Relic software u oblaku za kontroliranje ispravnog funkcioniranja našeg web mjesta i pravovremeno otkrivanje teškoća i grešaka.

Ovo je nužan privremeni kolačić koji služi za tzv. balansiranje sesije. Nakon što zatvorite preglednik ovaj kolačić se briše. 

Publitas katalog
(analitički trajni kolačići prve strane)
_ga
_gat_customer
_gat_publitasUnsampled
_gid
.view.publitas.com

Radi pružanja boljeg korisničkog doživljaja pri pregledavanju naših letaka i kataloga, koristimo usluge tvrtke Publitas na domeni .view.publitas.com.

Publitas koristi Google Analytics i adekvatne analitičke kolačiće prve strane trajanja do jednog dana. Statistički izvještaji kreirani iz prikupljenih podataka dostupni su nama i tvrtki Publitas, što nas čini zajedničkim voditeljima obrade ovih podataka.

Google karte
(trajni kolačići treće strane)
NID
(mogući i drugi)
.google.com

Kako bismo našim korisnicima pružili bolji korisnički doživljaj i više informacija, na stranici pregleda pojedinog prodajnog centra koristimo ugrađeni element Google karata.

Na tim stranicama Google sprema i koristi kolačiće za pamćenje korisnikovih postavki (npr. jezik) i praćenje aktivnosti. Više informacija možete pronaći na Google stranicama.

Popis kolačićaZatvori popis

Kako možete upravljati kolačićima

U Vašim internet preglednicima možete brisati kolačiće i upravljati općim postavkama spremanja kolačića, ovdje poveznice na upute popularnih preglednika FirefoxChromeSafari

Ako želite upravljati kolačićima s našeg web mjesta, možete isključiti analitičke kolačiće, a ako ne želite prihvatiti kolačiće trećih strana koji se postavljaju na nekoliko naših stranica, možete koristiti alternativne mogućnosti. 

Brisanje i upravljanje u postavkama preglednika

Većina web preglednika omogućava potpunu zabranu kolačića ili zabranu kolačića trećih strana. Ako u vašem pregledniku zabranite sve kolačiće, mnoge stranice koje posjetite na internetu neće adekvatno funkcionirati pa tako ni naše. Zabranom kolačića trećih strana povećavate zaštitu od praćenja na internetu, pritom je moguće ograničavanje dostupnosti i kvalitete vanjskih sadržaja, no na našem web mjestu neće biti razlike.

Web analitika domene .bauhaus.hr

Analitički kolačići i web analitika, odnosno statistički izvještaji koje nam omogućuju, pomažu nam kako bismo naše stranice i sadržaje učinili kvalitetnijim. Ako se iz nekog razloga protivite uporabi naših kolačića u ove svrhe, možete ovdje isključiti tu vrstu kolačića i pobrisat ćemo ih te ih više nećemo spremati na Vašem uređaju dok ih ovdje ponovo ne uključite.

Trenutno se analitički kolačići domene .bauhaus.hr spremaju na Vašem uređaju. Isključite ih ovdje ako želite.Trenutno se analitički kolačići domene .bauhaus.hr ne spremaju na Vašem uređaju. Uključite ih ovdje ako želite.

Pregled kataloga i web analitika domene .view.publitas.com

Statističke izvještaje o pregledavanju naših kataloga koje, uz pomoć analitičkih kolačića prve strane (domene .view.publitas.com), kreira naš partner Publitas, koristimo mi i tvrtka Publitas.

S obzirom da tu uslugu, tj. domenu, koriste i druge tvrtke za prikaz i analitiku svojih kataloga, Publitas kolačići ne mogu se isključiti na ovaj način. Stoga, ako se iz nekog razloga protivite uporabi ovih kolačića, nudimo mogućnost otvaranja naših kataloga u PDF formatu.

Pregled prodajnog centra (Google karte) i kolačići domene .google.com

Kako bismo našim korisnicima pružili bolji korisnički doživljaj i više informacija, na stranici pregleda pojedinog prodajnog centra koristimo ugrađeni element Google karte. Na tim stranicama Google koristi kolačiće, više informacija možete pronaći na Google stranicama Google pravila privatnosti i Google tehnologije.

Ako se iz nekog razloga protivite spremanju i uporabi Google kolačića pri posjetu ovim našim stranicama, možete koristiti stranicu Prodajni centri na kojoj su prikazane osnovne informacije svih prodajnih centara.

Vanjske poveznice

Korištenjem vanjskih poveznica na našim internet stranicama, npr. društvene mreže ili YouTube, bit ćete preusmjereni na vanjske domene koje mogu koristiti kolačiće, na što nemamo utjecaja. Podatke prikupljene uz pomoć kolačića i sličnih tehnologija na tim domenama ne dobivamo od njihovih vlasnika ili upravitelja.

Za više informacija o korištenim kolačićima i mogućnostima upravljanja, molimo provjerite izjave i pravila o kolačićima na posjećenim domenama.

Više detaljaManje detalja