Webshop podrška

Prikaži kontakte i radno vrijeme centra:

Moja košarica 0

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Zaštita podataka

Ispis stranicePrikaži sve

Vaša privatnost nam je važna. Želimo da se kod nas osjećate sigurno te postupamo u skladu s tim i zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, posebno novoj europskoj Općoj uredbi o zaštiti podataka koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. U nastavku Vas informiramo o tome u koje svrhe prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava. Našoj izjavi o zaštiti osobnih podataka možete pristupiti i ispisati je u svakom trenutku putem poveznice Zaštita podataka koja se nalazi na dnu svake stranice naše internetske trgovine (webshopa)

Naši informatički sustavi su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

Naziv i kontakt podaci voditelja obrade

Za obradu osobnih podataka kupaca BAUHAUS-a odgovornost snosi:

BAUHAUS-Zagreb k.d
Velimira Škorpika 27
HR-10090, Zagreb
Tel: 0800 4411
E-pošta: zastita-podataka@bauhaus.hr

Kao kupac ili korisnik naših usluga imate pravo dobiti informacije o postupanju s Vašim osobnim podacima i uputiti zahtjeve za ostvarenje Vaših prava.

Za osnovne informacije ili brze ispravke možete kontaktirati našu Službu za korisnike telefonom ili e-poštom. Za sva druga pitanja ili zahtjeve u svezi s Vašim osobnim podacima, molimo kontaktirajte naše koordinatore zaštite podataka na adresi: zastita-podataka@bauhaus.hr.

Više detaljaManje detalja

Svrhe i pravna osnova obrade podataka

Možete biti sigurni: Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva, sklapanja i izvršenja ugovora te isključivo za vlastiti marketing i ostvarenje drugih legitimnih interesa za poboljšanje našeg poslovanja, kao i radi poštivanja naših pravnih obveza. Podatke upotrebljavamo samo za utvrđene, jasne, legitimne i očekivane svrhe te ih ne prosljeđujemo i ne koristimo u nepredviđene ili neočekivane svrhe.

Obrada se izvodi u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i hrvatskim zakonima i propisima.

Osnovni konteksti u kojima se izvodi obrada

Centralna baza kupaca
Dodatne usluge u prodajnim centrima
Online plaćanje u BAUHAUS.HR webshopu
Dostava proizvoda naručenih u webshopu
Kolačići i web analitika
Korisnička podrška
Registracija i otvaranje profila u webshopu
Izravni marketing
Videonadzor prodajnih centara i (dijelova) parkirališta

Centralna baza kupaca

Vaše osobne podatke pohranjujemo u našoj centralnoj bazi kada postavite neki upit, zatražite ponudu ili sklopite ugovor (kupnja, usluge, posebno usluge Svijeta Kupaonica i montaže, ProfiCard ugovor, online narudžba, online korisnički profil) u našem prodajnom centru ili webshopu. Ovisno o vrsti zahtjeva ili ugovora, radi se o sljedećim podacima:

 • Ime i prezime
 • Adresa (stanovanja i/ili dostave)
 • OIB
 • Adresa e-pošte
 • Broj telefona / faksa
 • Roba / usluga
 • Podaci ProfiCard kartice
 • Bankovni podaci

Ove podatke obrađujemo u svrhu sklapanja ili izvršenja ugovora s Vama i ispunjenja ostalih Vaših zahtjeva. Podaci se također obrađuju na temelju naših legitimnih interesa za poboljšanje poslovanja, sve kako je objašnjeno dalje u tekstu. Podaci su dostupni samo onim djelatnicima u našim prodajnim centrima, webshopu i korisničkoj podršci kojima su nužni za obavljanje posla, kako bismo Vam pružili ugovorene usluge i podršku.

Za sklapanje ugovora potrebni su minimalno Vaše ime, prezime i adresa, kako bismo Vas mogli identificirati. Za izdavanje ponude u svrhu ugovaranja potrošačkih kredita, kao i za izdavanje R1 računa obrtnicima i nositeljima samostalne djelatnosti, potreban nam je OIB. Kontakt podatke (npr. adresa e-pošte) prikupljamo za ispunjenje Vaših zahtjeva (npr. slanje ponude na Vaš zahtjev, potvrda webshop narudžbe) i izvršenje ugovora (npr. adresa dostave, broj telefona za kontakt). Kod ugovaranja ProfiCard pogodnosti kupnje na odgodu, obrađuju se i bonitetna izvješća korisnika, kako bismo mogli utvrditi ispunjavaju li uvjete za ostvarivanje pogodnosti. Ovisno o načinu plaćanja, obrađujemo i bankovne podatke.

Svi gore navedeni podaci prikupljaju se kao nužni te bez njih nije moguće sklapanje i ispunjenje ugovora i izvršenje Vaših zahtjeva. Ako je korisnik u sklopu ProfiCard programa odredio dodatne ovlaštenike (posjednike) kartica, obrađujemo i njihova imena i prezimena i poslovni odnos s korisnikom programa, te bilježimo broj kartice kod svake kupnje, sve kako bismo osigurali da samo ovlaštene osobe koriste kartice i na taj način ostvarili svoj i korisnikov legitiman interes sprječavanja prijevara.

Vođenje baze podataka BAUHAUS kupaca zasniva se na ostvarenju legitimnih interesa BAUHAUS-a za poboljšanje efikasnosti poslovanja i kvalitete usluge, a uz to nam olakšava usklađivanje s propisima o zaštiti osobnih podataka vezano za točnost i prenosivost osobnih podataka. Pritom smo uzeli u obzir i Vaše interese, jer kroz razmjenu i dostupnost podataka u našim centrima i odjelima, omogućili smo Vam:

 • Reklamacije i povrate u svim našim centrima
 • Zamjenu robe u sklopu jamstva u svim našim centrima
 • Razne načine plaćanja u svim našim centrima
 • Rezervaciju i preuzimanje robe iz drugih prodajnih centara u svim našim centrima
 • Rezervaciju i preuzimanje robe iz webshop ponude u svim našim centrima
 • Povrat sredstava u svim našim prodajnim centrima
 • Naša korisnička podrška stoji Vam na raspolaganju za sve upite i reklamacije, kao i za informacije i savjete.

Dodatne usluge u prodajnim centrima

U sklopu pružanja nekih usluga prikupljamo Vaše osobne podatke (npr. broj osobne iskaznice) koje ne spremamo u centralnu bazu kupaca i čiju kompletnu obradu dodatno ograničavamo.

Pri sklapanju ugovora za najam strojeva ili druge opreme, potrebni su nam broj osobne iskaznice i mjesto izdavanja, kako bismo utvrdili Vaš identitet i osigurali izvršenje ugovora, tj. naplatu po stvarnom broju dana i povrat stroja (opreme). Podatke o osobnoj iskaznici ne spremamo u našu centralnu bazu kupaca već u poseban sustav gdje su dostupni minimalnom broju djelatnika (odjela Profi centra) i brišu se 30 dana nakon zaključenja ugovora tj. povrata iznajmljene opreme.

Ako ste rezervirali proizvode za osobno preuzimanje u našem prodajnom centru i platili ih unaprijed bankovnom uplatom ili putem webshopa, onda pri preuzimanju plaćenih proizvoda uzimamo broj osobne iskaznice i mjesto izdavanja od osobe koja robu preuzima, kako bismo u našem interesu i u interesu uplatitelja , utvrdili njen identitet i na taj način isključili mogućnost zlouporabe. Podatke s osobne iskaznice čuvamo samo na papirnim formularima.

Prilikom preuzimanja proizvoda za popravak potrebni su nam Vaše ime i prezime i kontakt podaci, kako bismo Vas mogli kontaktirati u svezi popravka i broj računa kako bismo provjerili je li dotični proizvod pokriven jamstvom. Podatke prikupljene u svrhu popravka ne preuzimamo u našu centralnu bazu kupaca, čuvamo ih samo na papirnim formularima.

Online plaćanje u BAUHAUS.HR webshopu

Plaćanje kreditnim i debitnim karticama u našem webshopu odvija se isključivo u sustavima pod tehničkom i pravnom odgovornošću našeg pružatelja usluge online naplate:

Web Studio d.o.o.
Ćićarijska 10,
HR-51000 Rijeka
www.wspay.info

Web Studio platforma za online naplatu WSpay™ certificirana je prema standardu PCI DSS, što znači da ispunjava najstrože zahtjeve za sigurno postupanje s kartičnim podacima i njihovo čuvanje.

Kako bismo ostvarili svoja potraživanja prema bankama, nakon uspješno izvedene transakcije, od WSpay™ platforme dobivamo sljedeće podatke: ime i prezime posjednika kartice, vrstu kreditne kartice (Maestro, Visa, itd.), oznaku banke preko koje se izvršila transakcija, broj rata za autoriziranu transakciju, maskirani broj kartice s kojom je izvršeno plaćanje, oznaku pripada li kartica izdavatelju kartice preko kojeg se obavljala autorizacija i broj autorizacije.

Dostava proizvoda naručenih u webshopu

Osobne podatke kontakt osobe za isporuku, tj. ime i prezime, adresu isporuke i broj telefona, koje smo dobili od Vas potvrdom narudžbe, prosljeđujemo našem partneru za logistiku kako bismo pripremili proizvode iz Vaše narudžbe i dostavili ih na adresu prema Vašem zahtjevu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti i kontaktirati Vas isključivo u svrhu isporuke pojedinačnih pošiljki, sukladno našim uputama. Poslovni partner za logistiku i dostavu je:

Gebrueder Weiss d.o.o.
Jankomir 25
HR-10000 Zagreb

Kolačići i web analitika

Na našem web mjestu upotrebljavamo kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke (npr. košarica, navigacija) i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo za poboljšanje kvalitete i sadržaja ponuđenih usluga. Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala. Detaljne informacije o uporabi kolačića na našem web mjestu možete pronaći na susjednoj kartici Uporaba kolačića, koja je sastavni dio ove izjave o zaštiti podataka.

Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics u oblaku. Sukladno ugovoru s nama, Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i djeluje kao izvršitelj obrade isključivo po našem nalogu. Sukladno svom članstvu u tzv. Štitu privatnosti ("Privacy Shield") programu suradnje između Europske unije (EU) i Sjedinjenih Američkih Država (SAD-a), Google poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka. Davatelj usluge je:

Google LLC
1600 Amphitheatre Pkwy
Mountain View, California 94043, USA

Korisnička podrška

U svakom od naših prodajnih centara imamo službu za korisnike koja zaprima Vaše upite i zahtjeve koje postavljate u centru, telefonom ili e-poštom, te po potrebi uključuje stručne djelatnike ili našu centralnu korisničku podršku. Isto tako, ako Vaše upite ili zahtjeve uputite centralnoj korisničkoj podršci, po potrebi bit će proslijeđeni službi za korisnike nekog od naših prodajnih centara. Vaši upiti i zahtjevi dostupni su samo onim djelatnicima koji su uključeni u ispunjenje Vaših zahtjeva, a pri tom mogu biti razmijenjeni i Vaši dodatni podaci (npr. dodatni kontakt podaci, podaci o kupnji ili jamstvu, reklamacije i sl.).

Kako bismo našim kupcima i korisnicima pružili efikasniju podršku, koristimo software u oblaku za upravljanje korisničkim upitima tvrtke Zendesk Inc. iz SAD-a, koja je sukladno ugovoru s BAUHAUS-om izvršitelj obrade te postupa isključivo po našem nalogu i poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka, sukladno sklopljenim standardnim ugovornim klauzulama odobrenim na razini EU. Kopija sklopljenih standardnih ugovornih klauzula, kao i dodatne informacije o prijenosu osobnih podataka izvan EU dostupne su na zahtjev, molimo kontaktirajte nas kako je navedeno u uvodu. U Zendesk sustavima spremljeni su Vaša adresa e-pošte i sadržaji Vaših poruka. Davatelj usluge je:

Zendesk, Inc
1019 Market Street, 6th Floor
San Francisco, California 94103, USA

Registracija i otvaranje profila na BAUHAUS.HR web mjestu

Za registraciju su potrebni sljedeći osobni podaci: ime i prezime, adresa e-pošte i lozinka. Vlasnik profila može, ako želi, unijeti često korištene adrese za dostavu, kao i podatke potrebne za korištenje ProfiCard popusta u webshopu (OIB i broj ProfiCard kartice). Ovi podaci (osim lozinke) i povijest narudžbi u Vašem profilu, dostupni su djelatnicima BAUHAUS.HR webshopa. Podatke koristimo isključivo u svrhu obrade narudžbi koje napravite s Vašim profilom.

Ako imate profil na nekoj od društvenih mreža Facebook, Google+ ili Twitter, možete povezati te profile s BAUHAUS.HR profilom, kako biste ubuduće olakšali i ubrzali postupke prijave. BAUHAUS.HR webshop nema pristup Vašim profilima i lozinkama na tim društvenim mrežama, niti njima dajemo Vaše osobne podatke pohranjene kod nas.

Vaš BAUHAUS.HR profil dostupan je putem interneta samo nakon prijave s točnim prijavnim podacima, stoga Vam preporučujemo da u skladu s dobrom praksom čuvate te podatke i koristite sigurne (složene) lozinke.

Izravni marketing

Izravni marketing je oblik informiranja i oglašavanja kojim se obraćamo direktno našem kupcu raznim kanalima, npr. poštom ili e-poštom, kao i potencijalnom kupcu koji je prethodno iskazao interes za naše proizvode ili usluge.

Ovisno o tome o kojem kanalu izravnog marketinga se radi, obradu Vaših podataka temeljimo ili na Vašoj privoli ili na našem legitimnom poslovnom interesu, sve kako je objašnjeno dalje u tekstu:

 • Svim našim ProfiCard članovima i korisnicima  šaljemo informacije poštom ili e-poštom u obliku newslettera („BAUHAUS ProfiCard newsletter“). Slanje BAUHAUS ProfiCard newslettera temelji se na našem legitimnom interesu obavještavanja članova i korisnika ProfiCard programa o novostima vezanim za program i naše ponude.
 • Na temelju Vaše pojedinačne nedavne kupnje, možemo Vam e-poštom poslati upit o zadovoljstvu kupljenim proizvodima i pruženim uslugama, kao i ponuditi povezane proizvode, ako smatramo da bi Vam bili zanimljivi. Ako ste naš kupac poduzetnik (npr. obrt, društvo), a niste član našeg ProfiCard programa, možemo Vam poslati poziv za učlanjenje poštom ili e-poštom. Slanje upita i ponuda temelji se na našem legitimnom interesu održavanja kvalitetnih odnosa s Vama kao kupcem ili potencijalnim kupcem i promoviranja naše ponude povezanih proizvoda.
 • Za redovan newsletter („BAUHAUS newsletter“) možete se prijaviti na našim stranicama. BAUHAUS newsletter šaljemo na temelju Vaše privole. U bilo kojem trenutku možete povući privolu za obradu Vaših osobnih podataka u ovu svrhu, odnosno, otkazati BAUHAUS newsletter na načine opisane u nastavku.

Osim u svrhe izravnog marketinga, svim našim kupcima i korisnicima po potrebi šaljemo obavijesti e-poštom u obliku newslettera („BAUHAUS važne informacije“) o važnim promjenama u našem poslovanju (npr. izmjenama u jamstvima ili uvjetima poslovanja). Slanje BAUHAUS važnih informacija pomaže ispunjavanju naših zakonskih i/ili ugovornih obveza prema našim kupcima i korisnicima, te se temelji na našem legitimnom interesu da ih na odgovarajući način obavijestimo o važnim promjenama u našem poslovanju koje ih se mogu ticati.

U svakom trenutku možete uložiti prigovor na obradu Vaših podataka za pojedini ili sve kanale našeg izravnog marketinga, kao i za slanje obavijesti BAUHAUS važnih informacija. Prigovor se može istaknuti na način opisan niže u <Pravo na prigovor> i <Kontakti: kako možete ostvarivati svoja prava> ili prema uputama koje ćete dobiti uz marketinške materijale. U slučaju newslettera prigovor se može istaknuti i klikom na poveznicu za odjavu u newsletteru kojeg ste dobili od nas, čime se izražava prigovor na dobivanje te određene vrste newslettera (BAUHAUS newsletter, BAUHAUS ProfiCard newsletter, BAUHAUS važne informacije).

Za isporuke newslettera, kao i za upravljanje listama primatelja i evidenciju prigovora (tj. odjava), BAUHAUS koristi Mailchimp platformu i usluge društva "The Rocket Science Group, LLC" iz SAD-a, koje je sukladno ugovoru s BAUHAUS-om izvršitelj obrade te postupa isključivo po našem nalogu i poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka sukladno svom članstvu u "Privacy Shield" programu suradnje između EU i SAD-a. Davatelj usluge je:

The Rocket Science Group LLC
675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 500
Atlanta, Georgia 30308, USA

Videonadzor prodajnih centara i (dijelova) parkirališta

Kako bismo omogućili siguran boravak u našim prodajnim centrima te zaštitili našu imovinu i imovinu naših posjetitelja, provodimo videonadzor naših prodajnih centara i dijelova naših parkirališta. U sklopu toga obrađujemo i osobne podatke naših posjetitelja – snimke ljudi i registracijske oznake vozila. Videosnimke pohranjujemo i koristimo isključivo u svrhu osiguranja sigurnosti i provjere mogućih protupravnih postupanja. Obrada podataka se provodi temeljem navedenog legitimnog interesa u skladu sa svim važećim propisima zaštite osobnih podataka.

Sustav videonadzora je zaštićen od pristupa neovlaštenih osoba. Pristup imaju samo za to ovlaštene osobe, točnije članovi uprave BAUHAUS d.o.o. kao odgovorne osobe i voditelji prodajnog centra (za sustav videonadzora centra kojeg vode) te tzv. kućni detektivi, koji su djelatnici zaštitarske kuće Securitas Hrvatska d.o.o. i djeluju isključivo prema našim uputama, sukladno ugovoru. U iznimnim slučajevima, ovlašteni djelatnici našeg partnera Alarmni Sistemi Hrvatinić, koji brine o tehničkom održavanju sustava videonadzora, ima pristup videosnimkama. Videosnimke se čuvaju i pregledavaju isključivo unutar naših lokacija (tj. ne kopiraju se i ne iznose izvan prostorija BAUHAUS-a).

Za održavanje sustava videonadzora brine:

Alarmni sistemi Hrvatinić
Kušlanova 34
10 000 Zagreb
http://ash.hr

Vašu i našu sigurnost ostvarujemo i suradnjom sa zaštitarskom kućom:

Securitas Hrvatska d.o.o.
Zagrebačka cesta 145A
10 000, Zagreb
https://www.securitas.com.hr

Sukladno zakonu, uvid u videosnimke mogu imati i nadležna državna tijela u okviru obavljanja poslova iz svojeg zakonom utvrđenog djelokruga.

Što se tiče Vaših prava, upućujemo Vas na odjeljak <Prava ispitanika>. Ovdje napominjemo da za ostvarivanje pojedinih prava mogu biti potrebne prethodne informacije s Vaše strane (npr. vrijeme i mjesto snimanja, radi utvrđivanja videosnimke koja se odnosi na Vas). Također, ostvarivanje pojedinih prava može biti ograničeno (npr. zbog zaštite prava drugih osoba koje su zabilježene na videosnimci). U svakom slučaju možete dobiti dodatne informacije o obradi Vaših podataka i svim navedenim okolnostima

Više detaljaManje detalja

Primatelji osobnih podataka

U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno ovrsti obrade, Vaše podatke dostavljamo sljedećim partnerima:

 • Dostavne službe, špediteri, poštanske službe
 • Pružatelji IT usluga u okviru podrške i održavanja softwarea
 • Pružatelji softwareskih usluga u oblaku (uključivo pružatelja iz SAD-a)
 • Pružatelji usluga naplate i banke
 • BAUHAUS AG i povezana BAUHAUS društva iz Njemačke, Slovenije i Austrije
 • Dobavljači i izvođači radova
 • Pružatelji usluga osiguranja sigurnosti i održavanja sustava videonadzora

U nekim slučajevima primatelji osobnih podataka nalaze se izvan EU. Kako je pojedinačno pojašnjeno u odjeljku „Svrhe i pravna osnova obrade podataka“, u svim slučajevima prijenosa osobnih podataka u takve zemlje osigurana je adekvatna razina zaštite osobnih podataka sukladno propisima (npr. sklapanjem standardnih ugovornih klauzula između BAUHAUS-a i primatelja, članstvom primatelja u "Privacy Shield" programu u slučaju primatelja iz SAD-a, itd.). Također, u bilo kojem trenutku možete zatražiti dodatne informacije o prijenosu osobnih podataka izvan EU i zaštitnim mjerama koje se primjenjuju, koristeći kontakt mogućnosti navedene u uvodu ove izjave.

Više informacija o "Privacy Shield" (Štit privatnosti) programu možete pronaći na stranicama Agencije za zaštitu osobnih podataka: http://azop.hr/aktualno/detaljnije/vodic-za-gradane-eu-sad-stit-privatnosti

Više detaljaManje detalja

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Vaše podatke čuvamo dok postoji svrha za čuvanje i obradu:

 • Ugovorna dokumentacija (knjigovodstvene isprave): 11 godina (propisi o računovodstvu)
 • Rezervacije i informativne ponude: 6 mjeseci (za slučaj naknadnih upita)
 • Bankovni podaci ProfiCard korisnika: do raskida ugovora
 • Zahtjevi za odštetu: 10 godina od pravomoćnosti odluke ili nagodbe (propisi o zastari)
 • Osobni podaci korisničkog profila: do gašenja / zatvaranja profila 
 • Upiti i pritužbe u sklopu korisničke podrške: 12 mjeseci (propisi o zaštiti potrošača); iznimno duže za potrebe pravnih postupaka (do pravomoćnog okončanja)
 • Videosnimke: 14 dana od nastanka (iznimno duže za potrebe provođenja pravnog postupka, do njegovog pravomoćnog okončanja)

Izuzev slučajeva za koje je to drugačije naznačeno, razdoblje čuvanja počinje krajem kalendarske godine u kojoj je dana ponuda ili je kupoprodajni ugovor ispunjen.

Ako za neku vrstu podataka, koji su potrebni za izvršenje kupoprodajnog ugovora, postoji porezna obveza, razdoblje čuvanja se proširuje na 10 godina sukladno poreznim propisima i u tom razdoblju je obrada tih podataka ograničena.

Ukoliko se isti podaci upotrebljavaju za više različitih svrha, čuvamo ih do isteka kasnijeg roka čuvanja; međutim, prestajemo ih upotrebljavati za druge svrhe za koje je (kraći) rok čuvanja istekao. Nakon isteka razdoblja čuvanja podataka, Vaše podatke koji više nisu potrebni, brišemo ili uništavamo na siguran način. Kada brisanje podataka (npr. strukturirani podaci u bazama podataka) nije primjereno iz tehničkih ili drugih razloga, podaci se, ovisno o njihovoj prirodi i kontekstu obrade, anonimiziraju (čine trajno i potpuno neprepoznatljivim) ili se na drugi siguran način stavljaju izvan uporabe, uz primjenu odgovarajućih zaštitnih mjera.

Više detaljaManje detalja

Prava ispitanika

Vezano za prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka, osiguravamo Vam sljedeća prava:

 • Pravo na pristup
 • Pravo na ispravak
 • Pravo na brisanje („pravo na zaborav”)
 • Pravo na ograničenje obrade
 • Pravo na prenosivost podataka
 • Prava na prigovor

Pravo na pristup

Imate pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se osobni podaci koji se odnose na Vas te, ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima ili kategorijama primatelja osobnih podataka, razdoblju u kojem će osobni podaci biti pohranjeni, informacije o Vašim pravima i izvorima podataka ako nisu prikupljeni od Vas.

Ako se Vaši podaci prenose i obrađuju izvan EU, imate pravo na informaciju o odgovarajućim zaštitnim mjerama.

Kad je to moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju.

Pravo na ispravak

Imate pravo ishoditi od nas ispravak netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose, a koji smo dužni provesti bez nepotrebnog odgađanja. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.

Pravo na brisanje („pravo na zaborav”)

Imate pravo ishoditi od nas brisanje osobnih podataka koji se na Vas odnose, bez nepotrebnog odgađanja, ako ne postoji zakonit razlog za daljnju obradu tih podataka s naše strane (primjerice, ako podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su obrađivani). Ako takav zakonit razlog ipak postoji, o tome ćemo Vas detaljno informirati u sklopu odgovora na Vaš zahtjev za brisanjem.

Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo ishoditi od nas ograničenje obrade Vaših osobnih podataka u sljedećim situacijama: ako osporavate točnost; ako obrada nije zakonita, a protivite se brisanju; ako ih tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva, a nama nisu potrebni za obradu; ako ste uložili prigovor vezano za obradu Vaših osobnih podataka i čekate potvrdu.

Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo podatke koji se odnose na Vas i koje ste nam pružili zaprimiti u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu i prenijeti ih drugom pružatelju usluga tj. voditelju obrade podataka, ako su ispunjeni sljedeći uvjeti: obrada se temelji na Vašoj privoli ili na ugovoru i uz to se provodi automatiziranim putem.

Prilikom ostvarivanja svojih prava na prenosivost podataka imate pravo na izravni prijenos podataka od nas drugome voditelju obrade, ako je to tehnički izvedivo.

Pravo na prigovor

Ako se obrada Vaših osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na takvu obradu osobnih podataka u mjeri u kojoj se obrada odnosi na Vaše podatke. Ako uložite takav prigovor:

 • vezano za izravni marketing – nećemo dalje obrađivati Vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga;
 • vezano za druge slučajeve legitimnog interesa – nećemo dalje obrađivati Vaše osobne podatke u svrhu na koju se prigovor odnosi, osim u slučaju da dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze Vaše interese, prava i slobode ili ako je to potrebno radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane naših pravnih zahtjeva

Kontakti: kako možete ostvarivati svoja prava

Za sva pitanja i zahtjeve u svezi s Vašim osobnim podacima, molimo kontaktirajte naše koordinatore zaštite podataka na adresi: zastita-podataka@bauhaus.hr.

Za osnovne informacije ili brze ispravke, možete kontaktirati našu korisničku podršku telefonom na 0800 4411.

Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu sa zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.

Svoja prava možete ostvarivati i putem pritužbe nadzornom tijelu u svezi s obradom Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj, to je Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb, na čijim stranicama možete pronaći dodatne informacije o načinu kontaktiranja (http://azop.hr/zastita-podataka-hrvatska/detaljnije/kontaktirajte-nas).

Više detaljaManje detalja

Dopune i izmjene

Izjava o uporabi kolačića, kojoj možete pristupiti putem poveznice Uporaba kolačića na dnu svake stranice našeg web mjesta www.bauhaus.hr, sastavni je dio ove izjave o zaštiti podataka. 

Ova izjava o zaštiti podataka može se povremeno mijenjati kako bismo je uskladili sa stvarnim stanjem i zakonskim propisima. U slučaju značajnijih izmjena, poduzet ćemo odgovarajuće mjere da Vas pravovremeno i na primjeren način obavijestimo o svim takvim dopunama i izmjenama.

Datum zadnje izmjene: 24.5.2018.

Izjava o zaštiti podataka

Što su kolačići

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web mjestu.

Pomoću kolačića web mjesto pamti vaše radnje i postavke tijekom određenog razdoblja. Svaki put kada korisnik otvori neku stranicu, web poslužitelj može pročitati vrijednosti koje je ranije spremio u kolačićima.

Postoje razne vrste kolačića, a obično se razvrstavaju po trajanju, domeni kojoj pripadaju i namjeni:

 • Privremeni (sesijski) kolačići se brišu nakon što korisnik zatvori svoj preglednik. Trajni kolačići ostaju spremljeni na korisnikovom uređaju na određeno vrijeme.
 • Kolačići prve strane su postavljeni od strane poslužitelja domene koja je posjećena. Kolačići treće strane su postavljeni s domene različite od one koju je korisnik posjetio.
 • Prema namjeni kolačići mogu biti nužni ako potpomažu osnovne tehničke značajke web mjesta, funkcionalni za poboljšanje korisničkog iskustva, analitički za analizu uporabe stranica i marketinški za praćenje interesa pojedinog korisnika.
Više detaljaManje detalja

Kojim kolačićima se koristimo i u koje svrhe

Na našem web mjestu upotrebljavamo nužne kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i analitičkim kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga.

Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala.

Za detaljne informacije molimo otvorite popis kolačića.

VrstaKolačićiDomenaSvrha

Webshop značajke
(nužni trajni kolačići prve strane)

frontend
frontend_cid
bgdprnotice
bgdpranalytics

BAUHAUS_POSLOVNICA

.bauhaus.hr

Ovi kolačići omogućuju osnovne tehničke značajke naših stranica koje Vam osiguravaju pozitivno korisničko iskustvo.

Radi se o značajkama kao što su navigacija, popis nedavno pregledanih proizvoda, pamćenje proizvoda dodanih u košaricu, odabrane poslovnice i slično. Ovisno o tome koje značajke koristite, spremaju se na vrijeme od jednog dana do dvije godine.

Tražilica
(nužni trajni kolačići prve strane)
klevu_cat_klevu_14743745662884301
klevu_rcp_klevu_14743745662884301

.bauhaus.hr

Služe za pamćenje pojmova za pretraživanje i prikazanih rezultata i kategorija. Nužni su za funkcioniranje tražilice i traju do tjedan dana.

Za uslugu pretraživanja koristimo software u oblaku tvrtke Klevu. Klevu ne prikuplja osobne podatke.

Analytics
(analitički trajni kolačići prve strane)
_ga
_gali
_gat_UA-78246950-1
_gid
tagManagerEvent

.bauhaus.hr

Kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj naših stranica, koristimo Google Analytics software u oblaku za analizu posjećenosti i uporabe našeg web mjesta.

Iz podataka dobivenih pomoću analitičkih kolačića kreiramo statističke izvještaje o izvorima prometa (npr. korištene tražilice, verzije preglednika, vrste uređaja, razlučivosti zaslona isl.) te o posjećenosti pojedinih stranica i interesu za proizvode (npr. ukupan broj pregleda stranice, prosječno vrijeme pregledavanja, broj dodavanja u košaricu, broj kupnji isl.)

Kolačići su trajni (od jednog dana do dvije godine) i postavljeni s naše domene, prikupljaju podatke u anonimiziranom obliku i ne služe za identifikaciju pojedinog korisnika, a Google ih ne koristi i ne povezuje s podacima o aktivnostima korisnika na drugim web mjestima.

New Relic
(nužni privremeni kolačići treće strane)
JSESSIONID

.nr-data.net

Koristimo New Relic software u oblaku za kontroliranje ispravnog funkcioniranja našeg web mjesta i pravovremeno otkrivanje teškoća i grešaka.

Ovo je nužan privremeni kolačić koji služi za tzv. balansiranje sesije. Nakon što zatvorite preglednik ovaj kolačić se briše. 

Publitas katalog
(analitički trajni kolačići prve strane)
_ga
_gat_customer
_gat_publitasUnsampled
_gid
.view.publitas.com

Radi pružanja boljeg korisničkog doživljaja pri pregledavanju naših letaka i kataloga, koristimo usluge tvrtke Publitas na domeni .view.publitas.com.

Publitas koristi Google Analytics i adekvatne analitičke kolačiće prve strane trajanja do jednog dana. Statistički izvještaji o korištenjima naših kataloga, koji su kreirani iz prikupljenih podataka, dostupni su i nama.

Google karte
(trajni kolačići treće strane)
NID
(mogući i drugi)
.google.com

Kako bismo našim korisnicima pružili bolji korisnički doživljaj i više informacija, na stranici pregleda pojedinog prodajnog centra koristimo ugrađeni element Google karata.

Na tim stranicama Google sprema i koristi kolačiće za pamćenje korisnikovih postavki (npr. jezik) i praćenje aktivnosti. Više informacija možete pronaći na Google stranicama.

Popis kolačićaZatvori popis

Kako možete upravljati kolačićima

U Vašim internet preglednicima možete brisati kolačiće i upravljati općim postavkama spremanja kolačića, ovdje poveznice na upute popularnih preglednika FirefoxChromeSafari

Ako želite upravljati kolačićima s našeg web mjesta, možete isključiti analitičke kolačiće, a ako ne želite prihvatiti kolačiće trećih strana koji se postavljaju na nekoliko naših stranica, možete koristiti alternativne mogućnosti. 

Brisanje i upravljanje u postavkama preglednika

Većina web preglednika omogućava potpunu zabranu kolačića ili zabranu kolačića trećih strana. Ako u vašem pregledniku zabranite sve kolačiće, mnoge stranice koje posjetite na internetu neće adekvatno funkcionirati pa tako ni naše. Zabranom kolačića trećih strana povećavate zaštitu od praćenja na internetu, pritom je moguće ograničavanje dostupnosti i kvalitete vanjskih sadržaja, no na našem web mjestu neće biti razlike.

Web analitika domene .bauhaus.hr

Analitički kolačići i web analitika, odnosno statistički izvještaji koje nam omogućuju, pomažu nam kako bismo naše stranice i sadržaje učinili kvalitetnijim. Ako se iz nekog razloga protivite uporabi naših kolačića u ove svrhe, možete ovdje isključiti tu vrstu kolačića i pobrisat ćemo ih te ih više nećemo spremati na Vašem uređaju dok ih ovdje ponovo ne uključite.

Trenutno se analitički kolačići domene .bauhaus.hr spremaju na Vašem uređaju. Isključite ih ovdje ako želite.Trenutno se analitički kolačići domene .bauhaus.hr ne spremaju na Vašem uređaju. Uključite ih ovdje ako želite.

Pregled kataloga i web analitika domene .view.publitas.com

Statističke izvještaje o pregledavanju naših kataloga koje, uz pomoć analitičkih kolačića prve strane (domene .view.publitas.com), kreira naš partner Publitas, koristimo mi i tvrtka Publitas.

S obzirom da tu uslugu, tj. domenu, koriste i druge tvrtke za prikaz i analitiku svojih kataloga, Publitas kolačići ne mogu se isključiti na našim stranicama. Stoga, ako se iz nekog razloga protivite uporabi ovih kolačića, nudimo mogućnost otvaranja naših kataloga u PDF formatu.

Pregled prodajnog centra (Google karte) i kolačići domene .google.com

Kako bismo našim korisnicima pružili bolji korisnički doživljaj i više informacija, na stranici pregleda pojedinog prodajnog centra koristimo ugrađeni element Google karte. Na tim stranicama Google koristi kolačiće, više informacija možete pronaći na Google stranicama Google pravila privatnosti i Google tehnologije.

Ako se iz nekog razloga protivite spremanju i uporabi Google kolačića pri posjetu ovim našim stranicama, možete koristiti stranicu Prodajni centri na kojoj su prikazane osnovne informacije svih prodajnih centara.

Vanjske poveznice

Korištenjem vanjskih poveznica na našim internet stranicama, npr. društvene mreže ili YouTube, bit ćete preusmjereni na vanjske domene koje mogu koristiti kolačiće, na što nemamo utjecaja. Podatke prikupljene uz pomoć kolačića i sličnih tehnologija na tim domenama ne dobivamo od njihovih vlasnika ili upravitelja.

Za više informacija o korištenim kolačićima i mogućnostima upravljanja, molimo provjerite izjave i pravila o kolačićima na posjećenim domenama.

Više detaljaManje detalja