Stolna_svjetiljk_oblik_lavaOvaj životinjski sustanar - stolna svjetiljka u obliku lava - ne osvjetljava samo sobu, nego i dječje oči. Ljubazno lavlje lice izrađeno je od crne folije - skalpel pomaže kod izrade finih kontura. U svakom slučaju upotrijebite LED žarulje jer se one ne zagrijavaju.

1. Izrada svjetiljke u obliku lava

Prvo izmjerite opseg staklene kugle i prenesite ga šestarom na karton. Oko tog kruga skicirajte raskošnu lavlju grivu.

Izrežite šablonu lavlje grive skalpelom i precrtajte obrise na d-c-fix-ljepljivu foliju (na slici: dizajn drvenog furnira). Skinite zaštitnu foliju, zalijepite šablonu grive na foliju i izrežite ju. Oblijepite i drugu stranu šablone ljepljivom folijom na isti način te je također izrežite. Kod izrezivanja unutarnjeg kruga ostavite vrh s unutarnje strane jer će se njime griva kasnije zalijepiti na okruglu svjetiljku.

Za uši presavijte žutu, ljepljivu foliju u sredini i sklopite ju na rubovima s obje strane, otprilike jedan centimetar prema gore. Odstranite zaštitnu foliju i lijepite foliju od pregiba nadalje jednu na drugu. Pri tome izostavite donje rubove i prekrijte ih zaštitnom folijom.

Markerom nacrtajte na žutu foliju dva uha i pripazite da ostavite viškove veličine 1 cm koji ne tvore oblik uši: Višak služi za lijepljenje uši na svjetiljku. Na ružičastoj ljepljivoj foliji nacrtajte dva dodatna, mala, ovalna oblika koja će se izrezati i zalijepiti na donji rub žute folije. Sada možete gotove uši izrezati i zalijepiti na svjetiljku.

Oči i njušku lava skicirajte na stražnjoj strani crne ljepljive folije i izrežite skalpelom.

Još samo zalijepite oči i njušku na okruglu svjetiljku - i gotovo.

Šareni lav

Tko voli šarenije, može na šablonu lavlje grive zalijepiti komadiće ljepljive folije različitih veličina, oblika i boja. Na taj način nastaje veseli, šareni lav iz mašte.

Alati i materijal:

  • Skalpel
  • D-c-fix-ljepljiva folija u crnoj, žutoj, rozoj i smeđoj boji
  • Crni marker
  • Karton
  • LED stolna svjetiljka okruglog oblika
  • Šestar