Uvod u vrtnu sezonu

Uvod u vrtnu sezonu!

Kako biste se u potpunosti pripremili za proljetne radove u vrtu te uživali u bogatoj berbi, Bauhaus je pripremio nekoliko korisnih savjeta. 

Osnova svake dobre pripreme za sadnju je kvalitetna zemlja. Nju možete obogatiti dodacima ili kompostom. Ako imate staklenik, provjerite jesu li nastala oštećenja uzrokovana vremenskim neprilikama. Naši zaposlenici rado će vam pomoći sa stručnim savjetima.

U zadnjih nekoliko godina raste zanimanje za visoke gredice. Osim što se jednostavno postavljaju, poštedjet će vaša leđa od bolova uzrokovanih neispravnim položajem tijela. Posijane ili posađene kulture bit će vam na dohvat ruke, dok će puževima i ostalim nametnicima biti nedostupne ako ste postavili tvrdu foliju.

S toplijim vremenom dolaze i radovi u vrtu, kojeg je potrebno pripremiti za novu sezonu. Lopate, motike, vile i grablje odrađuju svaki posao, a ukoliko si želite olakšati kopanje vrta, koristite kopačicu. Okopanu zemlju potrebno je ponovno gnojiti. Koje ćete gnojivo upotrijebiti ovisi o vrsti usjeva, a i stanju tla. Kako bismo vam olakšali posao, pogledajte ponudu malih ručnih alata: od motike, lopate pa sve do grablja.

Također nemojte zaboraviti na orezivanje voćaka i oblikovanje živice. Alati s teleskopskim nastavkom olakšat će posao kod visokih stabla. Izrezane grane možete odložiti u vrtni otpad ili koristite drobilice za grane. Na taj način dobivenu piljevinu možete koristiti kao donji sloj kod visokih gredica ili u druge svrhe. Akumulatorski alat sve je popularniji u vrtu jer kabel ne ometa rad. Dodatna prednost akumulatorskih alata je što se jedna baterija može koristiti i za druge alate iste marke.

Benzinske kosilice
Akumulatorske kosilice
Traktorske kosilice
Robotske kosilice
Visoke gredice
Supstrati
Kopačice
Gnojiva
Obrezivanje
Pile
Komposteri
Staklenici i plastenici
Vreće za vrtni otpad
Drobilice grana